blog-post-img-1205

10 motive să te promovezi prin doodle video

Unul dintre cele mai puternice instrumente actuale de marketing viral sunt filmulețele în care povestea este redată prin ilustrații grafice schițate manual. La nivel global, le întâlnim sub denumirile: video scribe, doodle video, whiteboard animation, video sketch etc.

Statisticile arată că promovarea video este eficientă. Prezența unui clip video pe un site de cumpărături online, crește conversia cu până la 72%. În plus, știm ce răspuns am da cu toții zilele acestea la întrebarea: “cum ai prefera să înveți despre un subiect anume – să urmărești un video sau să citești pagini întregi de text?”.

Whiteboard animation, spre deosebire de alte tehnici de promovare video, are în plus un efect psihologic care te face să urmărești până la capăt filmul. Studii neuroștiințifice au arătat că atunci când urmărești un desen căpătând forma sub ochii tăi, în creier ți se activează aceeași emoție ca atunci când tu însuți ai fi desenatorul. Este vorba despre o întoarcere la copilărie și despre înțelegerea unor concepte complexe prin reducerea lor la o formă simplă și creativă, indiferent de domeniul de aplicabilitate.

De ce te-ai promova printr-un doodle video? Iată cel puțin 10 motive:

1. Științific. Desenul care se naște sub ochii tăi îți captează atenția din primele 3 secunde și o păstrează. S-a demonstrat științific.
2. Eficiența mesajului. Whiteboard animation poate simplifica înțelegerea unor concepte complexe, iar mesajele transmise astfel sunt reținute mult mai ușor. Este mai ușor de explicat – și un copil ar înțelege.
3. Eficiența costurilor. Dacă ne referim la componenta financiară, costurile pot fi mai mici decât în cazul unei filmări cu aparatură, actori, decor, recuzită etc
4. SEO friendly. Din punct de vedere SEO, conținutul video este de 56 de ori mai ușor de găsit la căutare și mai vizionat decât textele obișnuite.
5. Flexibilitate si control. Deții controlul filmului în orice moment. În cazul producției video clasice, cadrele trase nu mai pot fi schimbate decât prin refacerea filmării sau pot fi îmbunătățite doar între anumite limite tehnice. La doodle video, însă, poți modifica ilustrațiile și eventualele costuri de refacere sunt mai mici.
6. Previzibilitate pentru client. Poți să-ți faci o idee despre cum va arăta produsul final. În storyboard, ai de cele mai multe ori ilustrațiile în sine și îți poți da acordul pe fiecare etapă de execuție.
7. Multifuncționalitate. Filmul conține ilustrații vectorizate, pe care le poți adapta celorlalte materiale de comunicare. Se pot folosi fără restricții și în print și se pot adapta video pentru orice tip de ecran.
8. Inovație. Este o tehnică nouă, care surprinde și se autoinventează în permanență.
9. Aplicabilitate. Stilul adaptabil îl face aplicabil pentru: campanii online, târguri și expoziții, evenimente, prezentări de vânzări, tutoriale, prezentări de produs, training-uri, planuri de afaceri, educație, felicitări personalizate etc.
10. Brand awareness și brand recognition. Tehnica este versatilă și contribuie la conturarea unui stil specific de comunicare, făcând brandul ușor de remarcat în piață, oferindu-i o amprentă personală.

Realizarea unui doodle video sau whiteboard animation urmărește 5 pași: brieful, crearea scenariului și a storyboard-ului, adăugarea ilustrațiilor, alegerea vocii și a muzicii de fundal și post producția audio-video. Se întâmplă frecvent ca totul să se termine aici. Grrreșit! Conținutul în sine reprezintă doar 20% din succesul campaniei, însă promovarea lui aduce restul de 80%.

Lavinia Petrariu 21 posts

Magic Wand Handler @ OnScreen
În cei 13 ani de Marketing, mereu am explorat, cu plăcere şi aviditate, domenii conexe: comunicare, branding, grafică, ilustraţie, copywriting şi chiar un pic de webdesign.
De 5 ani am făcut trecerea către antreprenoriat. Caut în permanență să mă regăsesc în ceea ce fac și visez să influențez lumea prin frumos și simplificare.

No Comments

There are no comments in this article, be the first to comment!

Leave a Reply

*

* Comments first need to be approved to show in this post.