blog-post-img-1647

7 studii cu greutate despre relevanța video content-ului pentru UX

SEO, Adwords, și toate cascadoriile online-ului care se pretind tehnice, exacte, raționale, se lovesc mereu de aceeași premisă:

 “Content is the KING!”

Și, indubitabil, așa stau lucrurile.

O spune Google de pe o poziție dominantă. O spun influencerii, antreprenorii, cei care se bazează pe succes sau cei care încă mai visează la el…

Am spune-o și noi, dar de asta s-a ocupat deja toată floarea cea vestită a întregului online.

Scrutând dintr-o privire acest rege (din vârful tenișilor și trecând de sceptru – până la coroană)  ne întrebăm ce-l face, de la an la an, mai înalt, mai vizibil și impunător.

Știm deja: CONTENT înseamnă ceva mai mult decât minim 600 de cuvinte puse armonios și strategic într-un layout de blog.

Așa că rămânem cu privirea ațintită pe coroană (poate și din reflex profesional – e fix la înălțimea noastră până la urmă :)) și conchidem:

“If the CONTENT is the KING – the VIDEO CONTENT is its CROWN!”

videocontent romania

Nu ne grăbim să argumentăm – au făcut-o alții înaintea noastră cu CIFRE, NU VORBE!

Iar nouă ne plac cifrele. Mai ales când vin să ne susțină teoriile.

Altfel spus, scoatem la paradă 7 statistici cu greutate și le lăsăm să vorbească punctual despre relevanța video contentului și longevitatea cu care se laudă de ceva ani încoace:

  1. Diode Digital a realizat un studiu al cărui rezultat arată că, înainte de a citi orice text, 60% din vizitatorii aleg să urmărească un video. Mai mult decât atât, Diode Digital susține că promovarea printr-un video este de 600% mai eficientă decât o strategie care implică print-ads și direct mail la pachet.
  2. Forrester Research. “O imagine cât o mie de cuvinte” a luat o turnură mult mai bine ancorată în realitate. Conform studiilor realizate de Forrester Research, 1 minut de expunere video a unui mesaj valorează cât 1.8 millioane de cuvinte, confirmând încă o dată creșterea exponențială a puterii imaginilor în mișcare în fața cuvintelor. Mai mult decât atât, în onoarea regulilor SEO și mulțumind așteptările Google, șansele unei pagini de a fi listată în top la căutări crește de până la 53 de ori atunci când avem și conținut video.
  3. Animoto și-a focusat întreaga atenție pe așteptărle userilor. Concluziile sunt nu doar interesante, ci și extrem de utile dacă și strategia ta de online are ca nucleu „user experience”.
  • 56% din useri cred că orice website de companie ar trebui să se bazeze pe conținut video.
  • 1 din 4 useri preferă să vadă un video de prezentare a unui produs decât să citească despre el.
  • Probabilitatea ca un newsletter să fie citit crește cu aroape 50% dacă în acesta există și videolink-uri.
  • 4 din 5 utilizatori admit că prezentarea unui serviciu sau a unui produs printr-un video este extreme de importantă atunci când vrei să afli mai multe despre o companie.
  • Video search-ul are cu 41% mai mult click-engagement decât textul scris.
  • 63% din utilizatori cred că doar companiile care apelează la contentul video reușesc cu adevărat să mențină trează atenția target-ul.
  1. Cei de la ComScore și-au îndreptat atenția și, odată cu ea, și instrumentele de analiză, asupra timpului pe care un user îl consumă lunar cu urmărirea video-ad-urilor,  Rezultatul? În medie un user petrece 16 minute și 49 secunde lunar urmărind video content de promovare și “staționează” cu 2 minute mai mult pe un site dacă găsește acest tip de content prezent în paginile sale.
  2. Mai mult de jumătate dintre marketerii chestionați de Asend2 consideră testimonialele, video-explainer-ele, și demo video-urile printre cele mai eficiente tipuri de content utilizate.
  3. Până la începutul acestui an statisticile Cisco arătau că online video-content-ul era “responsabil” pentru aproxmativ 50% din traficul pe mobile. În 2016 estimarile sunt încă și mai optimiste, fiind preconizată o creștere de până la 75%.
  4. “Victime” ale consumului responsabil de video content sunt persoanele aflate pe poziții de business executive. WeCapture arată că peste 59% din senior executives preferă mesajele video în detrimentul textului, în timp ce Forbes ne relevă faptul că aproximativ 75% din executives urmăresc video content în timpul programului de lucru.

 

Ilinca Covreag 9 posts

No other information about this user.

No Comments