“Dreaming big” – cam așa încep toate poveștile din care se nasc start-up-urile. Așa a început, cel mai probabil, și start-up-ul tău.
Și, cu o așa premisă, cred că vei fi de acord cu mine: un start-up înseamnă ceva mai mult decât small business. Pornește de la o idee în care start-uperul crede cu tărie și investește timp, bani și creativitate pentru a putea transforma visul în realitate.
Dar, pentru că de cele mai multe ori un start-uper nu este și un marketer, promovarea reprezintă una dintre cele mai mari provocări pentru acesta. Generozitatea cu care online-ul creează acces la informații vine la pachet cu dezavantajul unui volum imens de surse care poate deveni bulversant pentru cel care încearcă să-și facă [re]cunoscut business-ul.
Fie că îî spui plan de marketing, strategie sau, pur și simplu, promovare este important să îți alegi cu grijă instrumentele cu care vei opera pe “brand deschis” într-o piață concurențială aglomerată și în continuă mișcare.
Puterea videomarketing-ului în online este deja implicită, acesta reprezentând de departe cel mai convingător instrument ca să “te vezi mai bine”. Dar nu orice tip de content video te promovează corect și nu orice mesaj poate fi transmis într-o astfel de formă.
Înainte de a începe să construiești un video plan pentru start-up-ul tău, aruncă o privire pe lista de mai jos. Am selectat pentru tine 7 dintre cele mai puternice tipuri de video pe care le poți crea pentru a-ți promova targetat, creativ și cu o investiție minimă de bani și de timp business-ul în mediul online.
1.DynamicQ – I-am spus așa pentru că depășește limitele unui video obișnuit prin dinamica unei conversații filmate, apărând de cele mai multe ori sub forma unui interviu. Poți face un DynamicQ video cu două sau mai multe personaje pentru a sublinia obiectivele business-ului tău și viziunii pe care o ai cu privire la domeniul în care ai ales să ai [cel puțin] un cuvânt de spus.
Dinamismul unui astfel de video va menține trează atenția celor care îl urmăresc și te va ajuta să te poziționezi ca expert. Realizarea unui astfel de video este extrem de simplă – platforme precum Skype sau Google Hangouts fiind foarte ușor de accesat și utilizat.
2. Professional tips – Cu siguranța ai urmărit cel puțin o dată în viață un astfel de video. Este acel tip de content care îți “vinde” ponturi utile și catchy pe un anumit subiect/domeniu. Astfel de video-uri atrag ca un magnet multe vizualizări dar și engagement pe măsură – cu condiția ca mesajele să fie cu adevărat bune și bine structurate și prezentate. Să-ți mai spunem că te ajută mult și la SEO? Este de la sine înteles, nu-i așa?
3. Screencast-urile – Când ai ceva de explicat sau demonstrat screencast-urile sunt exact ce ai nevoie. Dincolo de faptul că sunt foarte populare, screencast-urile te ajută să îți creezi o poziție de autoritate fără a trăda intenția ta de selling sau branding.
4. Testimonialele Video – Mult mai bine ancorate de obiectivele de branding sau selling, testimonialele video ofera garanția “pre-testării” a ceea ce intenționează să livreze start-up-ul tău. Faptul că cineva îl recomandă și vorbește despre el va reflecta un plus de încredere pentru potențialii tăi clienți.
E drept că este obligatoriu să ai arsenalul “logistic” pentru un astfel de video, însă, odată găsite acele persoane gata să povestească despre experiența lor în relația cu business-ul tău, consideră-te nu doar norocos ci, mai ales, câștigat.
5. Animațiile Video – Experiența, portofoliul și pasiunea pentru animații ne recomandă să vorbim în deplină cunoștință de cauză despre acest tip de content. Fie că este vorba de un doodle video sau 2D Flat, aceste tipuri de video îți garantează atenție din partea audienței.
Transmiți mesaje în joacă, structurezi idei, subliniezi atuuri sau necesități, etc – plaja ideilor pe care le poți pune într-un astfel de content este destul de mare. Animațiile îți permit să transformi un content inițial linear [articole de blog, rapoarte, tutoriale, etc] într-unul cu formă dinamică, ludică, catchy.
Caută în portofoliul OnScreen astfel de exemple și vei înțelege necesitatea unui astfel de content video.
6. Video Powerpoint – Simplu și foarte la îndemână este contentul video generat cu ajutorul clasicului Powerpoint. Adaugi vocea înregistrată pe fundal și …this is it!
Chiar dacă nu este cea mai atractivă formă de video, utilizată pentru mesajul potrivit (explicativ, tutorial, small presentation, etc) poate avea un rol important în video plan-ul tău.
7. Mixt Video – Dacă alegi mixt video pentru a transmite mesaje înseamnă că te-ai decis să duci promovarea la next level și că ai înțeles rolul inestimabil pe care creativitatea îl joacă în contextul promovării.
Fie că vei combina doua tehnici de animație, “îndrăznești” la kinect sau alegi să corelezi elementele reale [personaje, obiecte] cu doodle-uri realizat cu profesionalism un astfel de video se va bucura de un număr mare de vizualizări.
Dincolo de cele 7 varinate de video pe care le poți folosi în promovarea unui start-up, un sfat important – poate cel mai important dintre toate – este să nu faci rabat la calitate. Un video bun = o expunere corectă.
Odată realizat, contentul video este numai bun de “aruncat” în online. Nu oricum și categoric nu oriunde. Dar…despre asta o să-ți povestec într-un articol viitor
No Comments