blog-post-img-1276

8 tendințe în Video Marketing, pentru 2015

Înca din 2014, studiile Forbes arătau ca 68% dintre oameni sunt mai înclinați să cumpere un produs sau un serviciu dupa vizionarea unui film/video de promovare. 92% din cei care vizionează video (pe mobil) le împărtășesc cu prietenii sau cu familia. În fiecare lună, YouTube atrăgea mai mult de 1 miliard de viewers, ce petreceau în total 6 miliarde de ore pentru vizionarea clipurilor video, la nivel mondial.

Mediul online a cunoscut o creștere explozivă în 2014 și nu prezintă nici un semn de încetinire. Clipurile video nu mai sunt utilizate doar în scopuri de divertisment, dovedindu-și eficiența reală în afaceri.

Într-o lume hiper conectată, în continuă mișcare, multitasking-ul a devenit ceva natural. Părinții trimit email-uri de lucru în timp ce gătesc cina și se joacă cu copiii lor. Adolescenții navigheză internetul pe laptop-urile lor, în timp ce își fac temele și parcurg Instagram-ul pe telefoanele mobile.

Conținutul video are capacitatea unică de a traversa toata această cantitate imensă de informație și de a ne reține atenția, prin implicarea mai multor simțuri. În câteva secunde, un videoclip poate transmite în mod eficient un mesaj complex, care ar lua mult mai mult timp pentru a fi parcurs într-un articol de blog sau într-un e-mail.

Un blog, care include clipuri video, atrage de 3 ori mai multe link-uri inbound decât cele care conțin doar text. 60% din public preferă să vizioneze un clip video, decât să parcurgă un text cu aceeași informație. Atunci când pe site există un video, oamenii care îl urmăresc au tendința de a rămâne cu 2 minute mai mult, decât dacă filmul nu ar fi existat.

Multe branduri au învățat deja să utilizeze componenta video în activitatea lor de marketing, pentru a atrage și reține atenția publicului. Acum, în 2015, Video Marketingul ajunge la maturitate, cel puțin la nivel internațional. Iată câteva tendințe pe care le vom observa în acest an:

1. Cresc posibilitățile de măsurare a interacțiunii cu “clienții” (metricii)

Folosind Google Analytics, marketerii pot vedea cât de mulți oameni au văzut conținutul și cât timp au rămas pe pagină. Dar ei nu au nici o cale de a afla dacă cel care a vizionat pagina, a citit articolul, sau doar a păstrat fila deschisă în timp ce făcea alte lucruri.

Când vine vorba de video, marketerii vor avea acces la și mai multe date de măsurare a engagement-ului. Vor putea vedea exact câți oameni au văzut un film, până la ce punct, de câte ori l-au urmărit și câți au dat click pe link-ul din videoclip care duce la pagina produsului lor. Aceste date oferă companiilor posibilitatea de a-și îmbunătăți comunicarea și de a-si crește veniturile.

2. Câștigă teren clipurile video interactive

Clipurile video oferă posibilitatea inserării link-urilor, care trimit direct către pagina produsului, pentru a efectua cumpărarea. O altă posibilitate este introducerea datelor pentru abonare directă la newslettere.

Pe de altă parte, interactivitatea clipurilor video continuă până în punctul în care alegi să continue, într-o anumită direcție, în funcție de opțiunile pe care cel care vizionează le apasă direct în video, el exprimându-și astfel părerea despre respectivul produs.

Aceste opțiuni se înregistrează în timp real, constituind o bază de date valoroasă pentru marketeri.

3. Animația e pe val

Ceea ce face un film atât de atrăgător sunt elementele care se îmbină, ca într-un puzzle, pentru realizarea lui: povestea, unghiurile de filmare, luminile dramatice, fundalul sonor, echipamentele și tehnica optimă, actorii potriviți. Toate acestea, împreună cu echipa de producție și post producție, sunt doar o parte dintre elementele care cer o investiție serioasă de timp și bani.

Animația este din nou pe val în ultimii ani, pentru că este inedită și facilitează comunicarea poveștii tale, fără a sacrifica nivelul calității. Nu este necesar să vânezi cadrul/peisajul sau să aștepți vremea perfectă. Poți include câte personaje diferite vrei, chiar și pe Papă sau pe Obama.

Whiteboard animation/ doodle video și 2D flat animation sunt cele mai folosite tehnici, care permit realizarea unor filme de prezentare sau explicative, într-un stil care să te diferențieze și într-un interval relativ scurt de timp.

4. Valorificarea capturilor video/ “thumbnails-urilor”

De ce am lăsa o captură de ecran neclară sau irelevantă, aleasă aleator de către YouTube, să ne reprezinte filmul de promovare? Facilitățile tehnice ne permit să setăm imaginea preferată, în locul ei. Trezești mai mult interes, dacă folosești un thumbnail ales de tine pentru filmul tău, în corpul e-mailurilor, în landing page-uri și în rezultatele motoarelor de căutare.

5. Continuă promovarea prin video pe Youtube

YouTube este al doilea cel mai mare motor de căutare din lume și îți poate aduce mult trafic pe pagină. De asemenea, clipurile video postate aici ajung mult mai ușor pe prima pagină a căutărilor în Google.

YouTube este un loc minunat unde companiile aflate la început pot face content marketing și își pot crește vizibilitatea, prin campanii video AdWords.

Dar pentru companiile cu vechime și cu bugete mai mari, cea mai recomandată platformă nu este neapărat YouTube, ci una bussines sau chiar propriul domeniu web, pentru a genera mai multe conversii. Cel care vizionează va rămâne concentrat pe produs și nu va fi distras de clipuri video cu pisici care rulează pe YouTube.

Apoi, există beneficiile SEO ale găzduirii video pe domeniul web ─ playerele video transmit un semnal de calitate către boții din Google. Pe de altă parte, oamenii au tendința să distribuie conținutul video, în favoarea celorlalte tipuri. Și asta ajută la un SEO ranking cât mai crescut.

6. Centrarea landing page-urilor pe video

Satisticile arată ca inserarea clipurilor video în landing pages este extrem de eficientă: crește lead-urile cu 130,5% (cf. Marketing Tech Blog), rata de click este mai mare – 38%, spre deosebire de 12%, în cazul celor fără video (cf. Wistia).

Prezența clipurilor video în paginile de prezentare a produselor crește timpul petrecut pe pagină, precum și încrederea consumatorilor în produs. Pentru eficiența clipurilor video, se urmărește targetarea lor pe cuvinte cheie specifice, menținerea lor într-o formă cât mai scurtă și concisă și se pune accent pe butoanele de „Play” și „Call-To-Action”.

7. Fiabilitatea clipurilor video în e-mail marketing

Simpla utilizare a cuvântului “video” în subiectul mailului crește rata de deschidere cu 19%, iar rata de click (CTR) cu 65%. Cu toate acestea, doar unele dintre platforme sprijină redarea video în e-mailuri (Outlook – da, Gmail – nu, Hotmail – da, Yahoo – nu etc.)

Pentru cei care nu pot vizualiza filmulețele direct din Inbox, există soluții ca MailChimp, care convertesc automat clipul video incorporat într-o copie de ecran, avand în spate un link către landing page.

8. Dominația ecranelor mobile

Și nu în ultimul rand, o tendință, foarte importantă este consumul de video pe ecranele smartphone-urilor. Aproape 40% din traficul pe YouTube vine din dispozitivele mobile. Cei care urmăresc clipuri pe telefoanele mobile, în general fac acest lucru în timp ce așteaptă – în trafic, la cozi etc. De aceea, au tendința de a viziona filmulețe scurte, spre deosebire de cele urmărite pe laptop, spre exemplu.

Până în 2016, vizionarea clipurilor video pe mobil se preconizează să ajungă la jumătate din totalul vizualizărilor de pe online. Deoarece aceste numere continuă să crească, adaptarea formatului video pentru mobil va deveni o parte importantă a strategiei de marketing a brandurilor.

Atunci când utilizezi textul într-un film, asigură-te că este suficient de lizibil de pe un ecran smartphone. Ai grijă să incluzi link-uri directe către paginile de achiziție a produselor tale, pentru a ușura accesul celui vizat.

Concluzie: Conținutul video este un instrument în continuă expansiune, care influențează în mod direct acțiunile consumatorilor. Cu alte cuvinte, este o cale spectaculoasă de a transmite un mesaj, de a conecta brandul tău cu audiența și de a-ți crește vânzările.

 

 

 

Sursa imaginii: http://coreylfranklin.com/category/video-marketing/

Blogger OnScreen 7 posts

No other information about this user.

No Comments

There are no comments in this article, be the first to comment!

Leave a Reply

*

* Comments first need to be approved to show in this post.