blog-post-img-1371

Am un video. Cum obțin maximul de beneficii? ─ Cele mai bune practici

I. Cum să-l urci pe orice site „ca la carte”

În ciuda afirmațiilor contrare, traficul nu este generat doar video-urile cu pisici. Video-ul este un instrument puternic de marketing. Atragerea de vizualizări pentru un video începe cu câtiva pași simpli: numele fișierului, titlul clipului, descriere și tag-uri (etichete). Pe scurt, cam tot textul care însoțește clipul video trebuie să conțină cuvinte cheie:

1. Atunci când îl salvezi, asigură-te că denumirea video-ului include cuvintele cheie. Întâlnim foarte multe nume de fișiere salvate “video1.mp4” în loc de “pixurialbastre.mp4″. Dând un nume general filmulețului nostru, pierdem unul din criteriile după care YouTube, Google și alte motoare de căutare ni-l pot găsi la căutări.

2. Dacă site-ul ne oferă posibilitatea, putem modifica și structura link-ului pe care se află videoclipul din “siteulmeu.com/pagina1″ in “www.siteulmeu.com/pixurialbastre”.

3. Titlul clipului video (diferit de titlul fișierului), pe lângă clasicele cuvinte cheie, este recomandat să conțină și „cârligul” care să agațe privitorul: nu doar „Pixuri Albastre” ci, în funcție de ce caută privitorul, „Cele mai bune pixuri: Pixurile Albastre” pentru a-i da un motiv să dea click pe video-ul tău și nu pe una dintre celelalte opțiuni rezultate la căutare.

4. În momentul în care uploadăm un video pe un site, ni se cere să completăm anumite câmpuri, pe care cei mai mulți le lasă libere: descriere, etichete (tag), miniatură (thumbnail). În principiu, ideea rămâne aceeași: folosește în continuare cuvintele cheie de până acum.
Atenție la coerența etichetelor cu ceea ce conține videoclipul. Orice vot negativ/ plângere din partea privitorilor te poate trage spre coada listei cu rezultatele căutărilor.

5. Alege o imagine reprezentativă pentru miniatura (thumbnail), pentru că este primul lucru pe care îl vor vedea potențialii privitori. Din păcate unele platforme extrem de utilizate pentru upload video își aleg singure imaginea reprezentativă pentru clipul tău video. YouTube-ul, de exemplu, îți oferă doar 3 variante de imagini dintre care să selectezi, pe care le alege la întâmplare și care uneori nu te avantajează.

6. Și nu în ultimul rând, nu uita să selectezi opțiunea „Public”, în cazul în care dorești să vadă și alții clipul tău video. Pare un lucru de bază, dar mulți neglijează acest „detaliu” :D

II. Cum să trimiți un video pe e-mail cu succes 

Studiile arată că, pur și simplu menționarea cuvântul “video” în linia de subiect crește rata de deschidere a e-mailuri-lor de la 7% la 13%. De aceea, trebuie luat în considerare cel mai bun mod de a include un video in e-mail. Există patru opțiuni de bază pentru adăugarea video-urilor în e-mailurile de marketing:

1. Folosești un simplu link. Deși este opțiunea cea mai plictisitoare, este adesea întâlnită. Rata de clik pe link este minimă, deci nu o recomandăm.

2. Inserezi un video player în interiorul e-mail-ului. Deși este varianta cea mai atractivă, puțini dintre cei care oferă servicii de e-mail, asigură și suport pentru această variantă.

3. Incluzi o imagine statică de tip thumbnail. Pe scurt, alegi imaginea cea mai reprezentativă pentru filmulețul tău și o legi prin link de video-ul uploadat pe YouTube, pe site-uri care oferă de hosting de video sau chiar pe propriul tău site.

4. Utilizezi GIF-uri animate. Pe scurt, alege o succesiune de imagini reprezentative pentru filmulețul tău și realizează un GIF animat. Au un impact mai mare decât o simplă imagine. Ține totuși cont de dimensiuni, pentru a putea fi trimise și deschise fără probleme. 

Și opțiunea câștigătoare este, desigur, imaginea statică, ce face trimiterea către site-ul tău. Economisești spațiu, direcționezi traficul și ușurezi share-ul.

III. Să „YouTube” sau să nu „YouTube”

Când vine vorba de site-uri de hosting, există foarte multe opțiuni care pot găzdui un video de marketing:

  • - Vimeo – nu oferă un cont gratuit, dar oferă multe opțiuni high-tech de editare video, care depășesc posibilitățile YouTube (ex. poți uploada filmulețul modificat, iar link-ul generat anterior se păstrează),
  • - Wistia – oferă doar până la trei videoclipuri găzduite gratuit, dar oferă acces la “harta de căldură” care măsoară engagement-ul de vizualizare în fiecare secundă,
  • - Dailymotion – competitiv, dar cu restricții pe lungime și calitate,
  • - Veoh – spațiu solid de partajare video; acceptă mai multe formate diferite și are o comunitate activă,
  • - Flickr, Pinterest, Facebook, Google+ și multe altele, cu avantaje și dezavantaje, dar toată lumea este conștientă de faptul că YouTube se află la o distanță mare de toți ceilalți.

 

În general, când te gândești la hosting video online, primul site care vine în minte este YouTube. Este al doilea cel mai mare motor de căutare și, pentru că este deținut de Google, tot conținutul său este indexat în motorul de căutare Google. Natura sa socială înlesnește share-ul în cadrul rețelelor sociale și integrarea în site-urile de orice fel. De asemenea, YouTube îți permite setarea afișărilor în funcție de datele demografice, localizarea, limba și interesele viewer-ilor.

Un studiu recent confirmă că YouTube este cea mai eficientă platformă socială pentru publicitatea plătită, rata de conversie fiind mai crescută decât pe Facebook, Twitter sau Google+. Multe companii folosesc deja publicitatea Google AdWords, dar puține își dau seama că pot face publicitate, direct pe aceeași platformă pe care au uploadat video-urile.

Poate cel mai puternic mod de targetare pe YouTube sunt campaniile de Remarketing, în care afișarea anunțurilor se face pentru utilizatorii care au interacționat deja cu brand-ul tău și care s-ar putea să aibă nevoie doar de un mic reminder pentru a achiziționa produsul tău. 

Dacă te putem ajuta cu mai multe informații, întreabă-ne la contact@OnScreen.ro și te lămurim cu plăcere.

Spor la upload și ROI!

Blogger OnScreen 7 posts

No other information about this user.

No Comments

There are no comments in this article, be the first to comment!

Leave a Reply

*

* Comments first need to be approved to show in this post.