blog-post-img-1445

Cum să scrii scenariul perfect pentru video-ul tău

…sau “10 secunde până la autodistrugere”! :)

Dacă 10 secunde ți se pare puțin gândește-te că timpul în care îți poți pierde interesul a peste 90% dintre clienți este și mai scurt. Durata medie de atenție a unui adult este, în mod normal, de aproximativ două minute. Dar, datorită ritmului de vizionare impus de platforma YouTube și a faptului că oamenii consumă tot mai mult conținut video de pe dispozitivele lor mobile, viteza de decizie și rata abandonului unui videoclip a ajuns la câteva secunde.

De aceea îți oferim aici 10 elemente esențiale care te vor ajuta să nu-ți iei “skip”:

1. Intro.

Cum deja am menționat, YouTube și Vimeo au creat acele “videoclipuri sugerate” care oferă privitorilor un răgaz de 5 secunde în care trebuie să decidă dacă vor urmări filmulețul până la capăt sau vor da skip. Așa că ai 5 secunde să oferi un cârlig, care să acopere în primul rând partea audio, pentru că cei mai mulți ascultă playlist-urile în timp ce fac altceva. Stabilește care este acel “ceva” care poate să funcționeze drept cârlig pentru atenția clientului și plasează-l în primele secunde, pentru a-l face, nu doar să te asculte până la capăt, dar și să lase alte preocupări și să-ți dea atenție. Rezistă tentației de a crea un script clasic pentru video, care crește treptat și oferă ca deznodământ mesajul tău de marketing. Amintește-ți, că peste un minut mulți spectatori nu vor mai fi acolo să primească mesajul tău.

2. Evită să dezamăgești.

Ideea e simplă: livrează ceea ce ai promis în primele 5 secunde. Odată creată conexiunea cu privitorul încearcă să nu o pierzi. În general spre jumătatea unui video numărul celor care privesc se înjumătățește. Nu plictisi, menține ritmul și oferă soluția promisa din primele 5 secunde. Nu doar din punct de vedere informațional ci și emoțional. Obține feedback de la prieteni și colegi, și asigura-te că transmiți ceea ce ți-ai propus.

3. Cunoaște-ți publicul.

Un research serios înainte de a te apuca de scris pare de la sine înțeles, dar numărul mare de rateuri pe care îl găsim pe tot internetul ne dovedește că sunt încă mulți care scriu un script fără să-și înțeleagă publicul țintă. Mergi pe Youtube și dă o căutare pe propriul subiect pentru a vedea ceea ce fac alții. Uită-te la numărul de vizualizări și consideră acest lucru atunci când îți creezi propriul tău film publicitar. Utilizează conținut cu care publicul să poată să se conecteze emoțional. Învață ce-l face să fie fericit, trist sau calm și care sunt supărările pe care produsul tău le poate rezolva. Oamenii au tendința să urmărească și să distribuie videoclipurile cu care se conectează emoțional cu o rata mult mai mare decât pe cele care pur și simplu le oferă informații.

5. Surprinde!

Ai fost interesant și le-ai captivat atenția? Ai reușit să apelezi la latura emoțională? Bun! Următorul pas este sa nu devii monoton. Folosind același ritm de vorbire, stil de prezentare și încărcând privitorul cu multe informații privind calitățile și beneficiile produsului tău riscul este să-l plictisești sau obosești. Folsește elemente de umor, de grafică, schimbă ritmul de vorbire. Când crede că deja știe ce urmează să audă și cum se va sfârși filmulețul tău, oferă-i o surpriză. Astfel nu va mai fi tentat să îl închidă și să treacă la altceva.

6. Găsește tonul potrivit.

Fii direct, personal, angajează-ți publicul, arătându-i că îți pasă de problemele sale, dar respectă-l. Nu-l lua de prost și nu-i pierde timpul cu ceea ce știe deja. Chiar dacă ești direct, nu fi nerespectuos. În timp ce îți scrii scriptul, pune-te mereu în locul clientului. Şi ție îți place să fii provocat, persuadat, dar nu îți place să fii jignit.

7. Creează o poveste.

Am dedicat un întreg articol importanței poveștilor în filmulețele de marketing. E adevărat că necesită mai mult efort și inventivitate decât simpla prezentare de informații, dar merită. Lasă-ți creativitatea să-și spună cuvântul. Poveștile sunt ușor de reținut și păstrează publicul implicat mai mult timp, chiar și după ce a terminat de vizionat videoclipul tău. Faptele uscate, statisticile și definițiile sunt ok pentru studenții închiși într-o sală de clasă. Dar internetul îți oferă posibilitatea de a asimila informațiile în forme mult mai plăcute. Ființele umane au tendința de a crea povesti despre ele însele, pentru a le ajuta să definească cine sunt, pentru a rezolva o problemă, a-și alina durerea sau pentru a explica, asimila și retine informații complicate într-o formă ușor de înțeles.

8. Adaugă puțin umor.

Asa cum spuneam, atingerea clientului din punct de vedere emoțional este vitală. Dacă o companie sau un produs pot câștiga un consumator emoțional, acestea vor fi mult mai aproape de obținerea unui nou client. Dintre toate emoțiile puternice, cea mai eficientă este fericirea. Atunci când reușești să găsești o modalitate de a face oamenii să zâmbească și să se simtă bine lupta ta este pe jumătate câștigată. Umorul reduce stresul, îmbunătățește sistemul imunitar și ajută în depășirea fricii. Dacă ești în procesul de vânzare a unui produs nou, umorul te va ajuta să-i câștigi pe cei care se tem să încerce lucruri noi.

9. Încheie cu un apel la acțiune.

Degeaba expui probleme dureroase, degeaba îl informezi, ii oferi rezolvări, îl faci să radă și îl faci să-ți aprecieze clipul video, dacă nu reușești să îl faci să și cumpere. Dacă nu accesează link-ul tău sau nu alege produsul tău data viitoare când va intra într-un magazin, atunci toată munca ta este în zadar. Poți să creezi o poveste frumoasă, plină de învățături, dar nu uita că fiecare pas al ei trebuie să conducă spre scopul final și anume ceea ce-ți dorești tu de la ei: nu să devină mai buni, mai frumoși, mai înțelegători, ci să cumpere!

10. Fii scurt și la obiect

Lasă oamenii cu dorința de a afla mai mult despre tine și produsul tău. Dacă la finalul filmulețului tău ei vor fi suprasaturați de informație, atunci șansele de a-ți urma link-ul sunt mici. Păstrează-ți filmulețul scurt, simplu, distractiv și la obiect. Amintește-ți că deși durata medie a unui film de marketing este de mai puțin de două minute, cu cât reușești să spui mai multe într-un timp mai scurt și în cât mai puține cuvinte cu atât ai șanse mai mari să fii urmărit până la capăt.

Şi nu uita, principalul accent cade pe client. Respectă regula 40/60, în care 40% din video este dedicat autenticității și evidențierii avantajelor produselor și serviciilor tale, iar 60% reprezintă apelul la emoțiile și dorințele clientului pe care ți-l dorești.

Blogger OnScreen 7 posts

No other information about this user.

No Comments

There are no comments in this article, be the first to comment!

Leave a Reply

*

* Comments first need to be approved to show in this post.