blog-post-img-1588

Doodle Magic Board – magie, interactivitate și content marketing

Yes, we did it again!

Recunoaștem, fără ocolișuri, că ne plac lucrurile inovative. Și – dacă acestea se întâmplă să interacționeze frumos dar, mai ales, direct cu ce știm noi mai bine să facem – we are unstoppable! :) 

Așa a început și povestea noului nostru proiect strigat pe un nume provizoriu, pus mai mult în joacă – Doodle Touch Board. I-am spus așa o vreme pentru că n-am fi vrut să-l trimitem în lume fără vreun apelativ.

Apoi a venit momentul unui botez oficial. Iar ceea ce ne-a inspirat în alegerea unui nume potrivit a fost expresia din ochii celor care l-au descoperit la cele două evenimente în care proaspătul membru al familiei Doodle și-a făcut apariția singur, dar sigur pe sine (Universum Inspiration Day &  ShortsUP Musicology).

Așa am hotărât că cel mai potrivit ar fi să-i zicem DOODLE MAGIC BOARD.

Pentru că, da, it’s a kind of magic în toată povestea asta. Fără trucuri, fără iluzii optice – magie pură născută din multă creativitate și ceva content (smart) de marketing.

Am vrea să spunem că reacțiile au fost pe măsura așteptărilor, dar am minți.

Știam că publicul va privi cu destulă curiozitate către acest proiect frumos și că nu va putea trece neobservat. După evenimente am tras însă linie și am cuantificat puțin impactul (nu chiar matematic, dar fix cât să ne ajute să ne facem o părere).

Selfie-uri, filmulețe postate cu entuziasm pe rețelele de socializare, întrebări, aprecieri, propuneri de noi evenimente la care Doodle Magic Board să participe în calitate de invitat special…

Reacțiile au fost, așadar, peste așteptări. Pe jumătate – am spune cu modestie :) – este meritul nostru. Rămâne jumătate de credit să fie acordat și trend-ului din zona de content. Când spui new media, spui inovație, interactivitate, mesaje subliminale transmise subtil prin angrenarea publicului într-o poveste. Adică fix la ce se pricepe Doodle Magic Board.

doodle magic board

Dacă ar fi să descriem în cuvinte ce știe să facă Doodle Magic Board ar suna cam așa:

Un panou interactiv desenat (doodle style), cu o serie de elemente ce par amplasate just for fun (dar nu e chiar așa, căci fiecare mesaj își are locul lui bine ticluit :) ).

Zonele de acțiune sunt ușor de identificat – fie au scris explicit “push it”, fie sunt colorate cu alb. Ai apăsat pe una din aceste zone și… pam-pam – s-a declanșat magia! Elemente supriză te așteaptă să le descoperi, elemente care te vor ține captiv preț de câteva minute bune. Pe scurt: te distrezi ca un copil și înregistrezi mesajul de brand exact ca un adult. Ce și-ar putea dori mai mult marketerii?

Asta dacă ar fi să descriem în cuvinte….dar imaginile bat textul (iar noi știm asta cel mai bine). Așa că ești la un play distanță de un scurt, dar cuprinzător, film de prezentare:


Nici nu știm dacă am apucat să vă spunem: scuzați-ne romgleza (poate așa ar fi trebuit să incepem?), dar când vine vorba de Doodle Magic Board situația scapă un pic de sub control din punctul acesta de vedere.

Doodle Magic Board e nou și unic pe plaiurile noastre mioritice, iar limba română abia de acum începe să-i devină familiară. Și mai are o scuză – s-a născut dintr-un concept de marketing, iar ce se naște din marketing romgleză vorbește. :)

Ar mai fi multe de spus despre Doodle Magic Board, dar nu am vrea să risipim surpiza dintr-un singur post.

Așadar, până la proxima întâlnire cu povești despre Doodle Magic Board, tot ce vă putem recomanda este…

DON’T FORGET TO UNLOCK THE MAGIC!

 

 

 

Ilinca Covreag 9 posts

No other information about this user.

2 Comments