blog-post-img-1938

Magic Book – O carte interactivă demnă de evenimente de poveste.

Da, lumea s-a schimbat. Da, tehnologia a avansat și ne ajută să facem lucruri fenomenale. Dar oare și omul? Oare măcar o parte din el nu rămâne mereu la fel?

Mai țineți minte cum trăiam acum ceva timp? Ne țineam jurnale, oracole, coloram între contururi, scrijeleam cretă pe asfalt, ne trimiteam bilețele în timpul orelor și jucam X și 0 pe caietul de matematică.

Era totul atât de personal, nu? Poate din acest motiv tehnica doodle prinde în mediul online. Oricât de mult ne-ar impresiona tehnologia, oricât de importantă ar fi o tabletă sau un laptop pentru modul în care culegem informațiile, chiar și tinerii studenți de astăzi preferă cărți în formă fizică pentru a învăța.

Ne-am decis să creăm o nouă punte între vechi și nou, new media and old media, între online și offline, sau între tehnologie și nostalgie. Așa a apărut Magic Book, un proiect foarte drag nouă, pentru că este vărul unui alt produs similar lansat de noi anul trecut: Doodle Magic Board. Este un tool interactiv pentru evenimente, creat cu scopul de a aduce acel element diferit care iese în evidență în campaniile de promovare și educare. Acea carte care nu este totuși doar o carte, însă nici tabletă!

Cum funcționează?

 

Dacă ați fost la Universum Inspiration Day 2017, ați apucat s-o atingeți, să-i faceți poze și să vă minunați.
Astfel, tehnologia din spatele panoului interactiv se regăsește și la Magic Book, de data asta luând forma unui codex, un tip de carte antică, îmbrăcată în piele, pentru a păstra atmosfera de poveste. La atingerea anumitor elemente de pe carte, ilustrațiile prin viață, de aici și magia. Vrăjitorii din Harry Potter știu despre ce vorbim:

via GIPHY

 „Putem personaliza povestea?”

 

 O întrebare pe care am auzit-o foarte des atunci când curioșii s-au încumetat să o testeze. Probabil pentru că este ceva atât de nou și neobișnuit, oamenii nici nu știu la ce să se aștepte. Răspunsul este „Da, absolut!”. Tocmai de aceea am și realizat-o, pentru ca orice brand sau organizație să-și spună povestea într-un mod unic și interactiv.

 

Cei 4 pași până la propriul Magic Book:

 

16797092_1251717908209817_3608647833256714412_o

  1. #1 Ne spui pentru ce ai nevoie de ea și unde vrei s-o utilizezi (ex. Un târg, o activare la raft, un spectacol, o lansare de produs) și povestea pe care vrei s-o transmiți.
  2. #2 Noi realizăm un storyboard cu schițe și animații care vor apărea pe carte.
  3. #3 Te uiți, analizezi, îți dai acordul final.
  4. #4 Trecem la animații, implementare și testare.

Voilà! Ai propria carte interactivă pentru următorul eveniment!

Sperăm că Magic Book-ul nostru te-a fermecat îndeajuns de mult încât să urmărești și mai departe trăsnăile noastre. Pentru a fi la curent cu viitoarele noastre idei, povești și plimbări pe la diverse evenimente, dă-ne un follow pe Facebook,  Instagram și Youtube și eventual recomandă-ne unui prieten care știi că e pasionat de ce facem noi. Suntem mereu plecați pe undeva cu ideile în traistă, așa că fii pe fază! :)

Paul Craciunescu 6 posts

No other information about this user.

No Comments