blog-post-img-1812

ONLINE TRENDS 2017: #1 Lupa pe Video Marketing

Trendurile. Unii le respectă cu religiozitate, alții le ignoră complet. Nu ne pasă cu ce te îmbraci, dar ne interesează cum îți îmbraci brand-ul. În ceea ce privește online-ul, daca nu ești în trend, nu exiști.

Content marketing, e-mail marketing, social media marketing Ce au în comun în 2017 cele trei elemente cheie pentru dezvoltarea identității unui brand pe termen lung? Nu, nu este Pantone. Raspunsul este atât de simplu încât companiile mari deja se grăbesc să investească o parte considerabilă de buget (până la 25%) în zona acesta, iar companiile care nu l-au descoperit încă, îl tratează destul de efemer, concentrându-se doar pe beneficiile SEO pe care acesta le aduce. Este vorba despre video marketing (e și în titlu, nu?) și despre potențialul crescând pe care acesta îl are într-o eră digitală în care platformele jonglează între content-ul video, cel scris și imaginile sugestive.

Dacă dai scroll câteva minute (sau ore) pe Instagram, snapchat sau Facebook, vei observa cum există butoane și features dedicate conținutului video, care a devenit treptat unul din cele mai ușoare mijloace prin care brandurile își pot face apariția în online, sub forma unei reclame care depășește, din punct de vedere al conținutului, mesajul click to buy întâlnit pe bloguri sau forum-uri sau mesajul de tip go to the store and buy văzut pe ecranele televizoarelor. În funcție de categoria în care se află brand-ul sau serviciul, un îndemn se află mascat în cele 10-15-30 de secunde de conținut video, însă împachetarea acestuia este creată pe baza unui research amănunțit pe care foarte puține companii îl fac cu adevărat, înainte de începerea unei campanii.

Video Marketing-ul va fi în trend pentru mult timp (adică și în viitorul îndepărtat), deoarece numărul device-urilor care permit redarea de conținut video va crește până în 2020 iar numărul utilizatorilor odată cu ele. Peste 50% din continutul video pe care YouTube îl oferă este vizionat pe telefonul mobil iar Google oferă constant update-uri pentru a îmbunătăți experiența on device a utilizatorului dar și pentru a crea un mijloc mult mai targetat pentru advertising.

Facebook se transformă într-o bibliotecă de teaser-e video pentru branduri, bloggeri și vloggeri al căror mediu principal de activitate nu este acestă rețea socială. Așadar, secțiunea video a Facebook-ului poate fi considerată un instrument SEO puternic, care poate genera o creștere organică, dar și rapidă, în același timp, a unui produs sau serviciu. Simple as that.

Funcția de scroll while watching, pe care video-urile o au pe Facebook, obligă utilizatorul la o atenție distributivă: ochii pe newsfeed și mintea/vederea periferică la video-ul din colțul ecranului. Acest lucru duce la o reevaluare a content marketing-ului, în special a celui destinat părții audio. Video-urile sunt mult mai ușor de digerat decât un text încărcat, dar acest lucru nu înseamnă că partea vizuală nu trebuie suținută de o descriere audio care să comunice, să îndemne, să prezinte sau, de ce nu, să vândă produsul.

Video marketing-ul este calea cea mai scurtă către acel view-like-share care te va ajuta să fii o prezență constantă în online. Prin Video Marketing poți crea o experiență participativă pentru audiență, iar aceasta poate fi diferită în funcție de tipul de conținut pe care platforma utilizată îl oferă: de la micro content (Twitter, Instagram, Tumblr), la macro content (WordPress, Youtube, .com). Adică e mult mai mișto să urmărești un video despre cât de bune sunt cerealele cu ciocolată, decât să citești despre cereale. Sau despre ciocolată. Sau despre cereale cu ciocolată. :)

Paul Craciunescu 6 posts

No other information about this user.

No Comments