blog-post-img-1485

OnScreen la iMapp Bucharest 2015 ─ câştigător la categoria Still Mapp

Sâmbătă, 19 septembrie 2015, a avut loc cea de-a doua ediţie a evenimentului iMapp Bucharest, unul dintre cele mai mari spectacole de video-mapping din lume, iniţiat anul trecut, când Cetatea lui Bucur/Micul Paris/Capitala/ Bucureştiul a împlinit 555 ani.

Încă de la ediţia trecută, ne-a încolţit dorinţa de a fi parte din acest spectacol şi anul acesta chiar am reuşit!

Tema iMapp Bucharest 2015 a fost “The Elements“/ “Elementele“. Cele 4 elemente (apă, aer, foc, pământ) care stau la baza genezei Universului, s-au înlănţuit vizual, pentru a reda (la o scară mare cât Casa Poporului/Palatul Parlamentului) povestea menită să impresioneze miile de oameni veniţi la Zilele Bucureştiului. Pentru concursul de video mapping, spectacolul grafic al celor 6 finalişti a fost amplificat de sunet şi animaţie.

Câştigătorii au fost Urban Screen (Germania), care a primit premiul juriului şi MotionScape (România), care a impresionat publicul român prin legenda ciobanului Bucur, amplificată sonor de o voce demiurgică. După cum era de aşteptat, imaginea cu Palatul Parlamentului în flăcări a fost apreciată şi aplaudată, fiind percepută deja ca un motiv naţional. :)

casa poporului in flacari

Cât despre noi, deşi nu am găsit timpul necesar pentru a ne înscrie la concursul de video mapping, în schimb am profitat de noua secţiune, creată anul acesta  ─ Still Mapp, cu alte cuvinte  mapping static pe faţada celei de-a doua clădiri din lume ca mărime. Astfel, am răspuns pozitiv provocării Picture Open Call şi ne-am înscris cu lucrarea “After War”.
A fost o muncă de echipă, în care Visual Artist-ul nostru, Mihai Sighinaş, a făcut ce se pricepe el mai bine ─  a desenat :) ─ sub îndrumarea lui Daniel Petrariu (şeful nostru, al tuturor :) sau Motion Graphics Designer, cum preferaţi), cu care s-a sfătuit pe partea de concept şi abordare. Şi iată că au făcut-o atât de bine încât am câştigat premiul de la categoria Still Mapp! Ieei! :)

onscreen castigator imapp still mapp

Întrucât ne-aţi spus că nu se prea înţelege din poza pe care aţi văzut-o pe Facebook, vă redăm mai jos povestea lucrării şi v-o arătăm în varianta trimisă către concurs. Click pe imagine pentru varianta mărită.

After War artwork by OnScreen Mihai Sighinas win iMapp 2015 still mapp

Artwork-ul este o expunere a faptelor din ziua de azi, dar nu cu un mesaj politic, ci doar cu referire la evenimentele din ultimii ani, o oglindă a celor întâmplate şi un simplu moment, un frame, din viaţa unei familii aflate în locul nepotrivit, la momentul nepotrivit. O imagine care îţi arată cum “un întreg” se poate despărţi imediat în două drumuri. O lucrare care îţi arată o altă faţă a celor “4 elemente” – o lume de care nu ai grijă se poate întoarce împotriva fericirii tale, o realitate crudă.” Mihai Sighinaş

 Acestea fiind spuse, sperăm ca în 2016 să ne vedem şi la concursul de video mapping! :)

 

Lavinia Petrariu 21 posts

Magic Wand Handler @ OnScreen
În cei 13 ani de Marketing, mereu am explorat, cu plăcere şi aviditate, domenii conexe: comunicare, branding, grafică, ilustraţie, copywriting şi chiar un pic de webdesign.
De 5 ani am făcut trecerea către antreprenoriat. Caut în permanență să mă regăsesc în ceea ce fac și visez să influențez lumea prin frumos și simplificare.

1 Comment

Leave a Reply

*

* Comments first need to be approved to show in this post.