blog-post-img-2124

Video mapping și șotron interactiv – OnScreen la Spotlight Festival 2018

Primul an de prezență OnScreen la Spotlight, 4 seri de eveniment, o instalație interactivă și o proiecție 3D. Așa s-ar rezuma participarea noastră la festivalul din anul Centenarului.

 

Despre unde și despre când

 

În perioada 12-15 aprilie, ne puteți vedea transformând fațada Hotelului Novotel într-un portal temporal. “Time Wave” este show-ul nostru de video mapping, gândit ca o călătorie abstractă în timp, traversând câteva dintre reperele undei ultimilor 100 de ani.

onscreen time wave video mapping spotlight

Trecătorii vor asista la un spectacol de lumini, culori și forme, ghidat și completat auditiv de linia melodică a piesei Balada lui Ciprian Porumbescu. Creația lui Mihai Toma este o reinterpretare a celebrei compoziții, într-un stil modern, pe ritmuri contemporane, tribale și electronice, și face parte din albumul Flutaka. După cum el însuși îl descrie, stilul reprezintă

 

“o nouă viziune asupra muzicii folclorice, o încercare de a adapta creaţia tradiţională românească, gusturilor noii generaţii, obişnuite cu limbajele moderne”.

Pe noi ne-a cucerit de la prima audiție (cum s-a întâmplat, de altfel, cu toate albumele lui Mihai) și ne-am dorit-o neapărat ca parte din show-ul nostru.

L.E. Cam așa s-a văzut:

Doamna Y, îl lăsați pe Z să iasă cu noi la o șotronadă?

 

Un alt punct de interes pe care vi l-am pregătit, poartă și el amprenta timpului. Este vorba despre șotronul interactiv. Are la bază jocul cunoscut multor generații, care s-au succedat dincolo de cei 100 de ani. Și, pentru că suntem în era reinterpretărilor cu ajutorul tehnologiei, urma lăsată cu creta pe asfalt sau cu bățul în țărână, este transpusă virtual. Senzori de prezență, camere video, computere, proiectoare… își combină puterile pentru a crea, dintr-un joc clasic, unul interactiv, în care să fie atrase și generațiile Y și Z.  La fiecare săritură pe un perimetru, se declanșează o animație însoțită de sunet. Toată interacțiunea participanților este filmată și proiectată pe clădire.
Așadar, în fiecare seară de eveniment, vă așteptăm să ieșiți la joacă, în fața clădirii BCR. :)

L.E. Photo credits: Petru Ivu.
spotlight sotron interactiv

Spotlight – Bucharest International Light Festival se află la a patra ediție și este unul dintre evenimentele bucureștene care strânge anual peste 150.000 de spectatori, în trei zile de festival. Zeci de lucrări artistice, instalații, sisteme de iluminare arhitecturală și video mapping din Germania, Ungaria, Slovacia, Finlanda, Cehia, Polonia, Franța, Austria și România, transformă în fiecare an clădiri emblematice din București, precum Biblioteca Centrală Universitară, Muzeul Național de Artă al României, Teatrul Odeon, Cercul Militar Național, Palatul CEC, Hotel Novotel Bucharest City Centre.

Lavinia Petrariu 21 posts

Magic Wand Handler @ OnScreen
În cei 13 ani de Marketing, mereu am explorat, cu plăcere şi aviditate, domenii conexe: comunicare, branding, grafică, ilustraţie, copywriting şi chiar un pic de webdesign.
De 5 ani am făcut trecerea către antreprenoriat. Caut în permanență să mă regăsesc în ceea ce fac și visez să influențez lumea prin frumos și simplificare.

No Comments

There are no comments in this article, be the first to comment!

Leave a Reply

*

* Comments first need to be approved to show in this post.