blog-post-img-1300

5 motive să integrezi prezentările doodle video în „politica firmei”

Știai că filmulețele cu ratele cele mai mari de conversie sunt animațiile doodle care utilizează un limbaj profesionist-oficial? Cu toate acestea, continuăm să fim invadați de reclame plictisitoare, realizate în stil tradițional. Acest lucru se întâmplă deoarece majoritatea companiilor cu vechime, așteptându-se să funcționeze în continuare ceva care a funcționat în urmă cu 15 de ani, au o problemă uriașă în adoptarea unor tehnici noi și interesante.

Animația whiteboard este un mod eficient și necostisitor de a atrage clienți și a te diferenția de concurență. Când utilizezi animația pentru afacerea ta, nu numai că poți prezenta caracteristicile produselor într-un mod ușor de înțeles, dar ai și posibilitatea de a exprima în mod creativ caracterul unic al companiei tale, atât în comunicarea internă, cât și în cea externă.

  1. 1. Generează „share” cu video în HomePage

Îți faci probleme pentru zidul de text de nepătruns, cu aspect intimidant, ce conține ofertele de produse și servicii, pe care îl întâlnesc vizitatorii atunci când ajung pe site-ul companiei tale? Știi că poți reda aceeași informație doar printr-un video scurt de 60-90 secunde?

Construiește un mesaj de bun-venit în animație doodle care să prezinte ofertele într-un mod plăcut și care să rețină vizitatorul pe site mai mult timp. Latura informativă și de divertisment a doodle video-urilor va atrage trafic pe site și va convinge vizitatorii să distribuie mai departe videoclipul tău. Vei obține astfel promovare și vânzare cu o investiție minimă.

infografic_doodle_onscreen_motive_sa_integrezi_video_in_politica_firmei

  1. 2. Cultura organizațională – o pastilă mai ușor de înghițit cu video

Sondaje recente arată că doar 42% din angajații marilor companii cunosc viziunea, misiunea și valorile organizației din care fac parte și doar 13% dintre ei se simt cu adevărat implicați în munca lor. O pierdere destul de mare având în vedere că angajații cu adevărat implicați în ceea ce fac sunt cu peste 20% mai productivi și fac mai puține greșeli.

Atunci când se alătură unei companii, foarte mulți candidați au în vedere construirea unei cariere. Un clip video care să prezinte valorile și scopurile companiei, îi poate ajuta pe aceștia să se identifice cu brand-ul și cultura organizației și să-și înțeleagă rolul în structura companiei.
Animația poate fi un atu important în comunicarea interna, fie că îți propui să consolidezi valorile existente, fie că vrei să anunți schimbări de proceduri și, cu atât mai mult, dacă treci printr-un proces de rebranding.

Un videoclip „inspirațional” în stilul anilor `80 va părea, desigur, învechit și plictisitor, pe când un film animat, realizat în stilul doodle video, are un aspect nou și interesant de urmărit.

  1. 3. Clipurile video explicative – o formă captivantă și accesibilă de training

Întotdeauna va exista o nevoie de formare în rândul angajaților. Multe companii oferă resurse de informare și formare pe site-urile lor, dar de prea multe ori, aceste materiale sunt tehnice și greu de deslușit.

Creează clipuri explicative pentru a-ți face produsele mai ușor de înțeles și apreciat. Atât doodle video/ whiteboard animation, cât și video infograficul sunt două instrumente extrem de utile pentru menținerea angajaților și clienților informați cu privire la noile produse și servicii.

  1. 4. Ajută-ți colegii să nu adoarmă în ședințe cu ajutorul video-prezentărilor

Nu-ți lăsa colegii, șefii sau angajații să picotească în ședințe, verificând-și telefoanele doar ca să stea treji. Renunță să mai reciți de pe mult prea folositele Power Point-uri, cu slide-uri încărcate cu text, grafice, tabele și alte scheme, pe care nimeni nu mai are răbdare și timp să le revadă, atunci când le găsesc după ședință, în inbox, pentru aprofundare.

Folosește un video cu storyline atrăgător, pentru a le menține trează atenția. Dacă totuși nu te simți confortabil să renunți complet la Power Point poți insera videoclipuri interesante în el.

  1. 5. Prezentări video în întâlnirile cu clienții pentru a vinde mai ușor!

Animațiile whiteboard/ doodle video sunt în sine instrumente de vânzare. Clienții s-au obișnuit deja cu prezentările Power Point în pich-urile de vânzare. Rata de succes a video infograficelor (realizate în stiul 2D flat animation) și a filmelor explicative (realizate în stilul doodle video) este mult mai mare decât în cazul prezentărilor PDF sau Power Point.

Prezentările de vânzare în stil doodle video pot ajunge acolo unde agenții tăi de vânzări nu o pot face. Acestea pot fi trimise pe e-mail, în cazul în care întâlnirile directe nu pot avea loc, sau trimise ca follow-up, în urma unei întâlniri. Ele vor fi mult mai interesant de arătat de către clienți șefilor sau colegilor lor.

Comunică eficient, alegând un stil de prezentare actual, antrenant, versatil și de impact! Include animația video în mixul de marketing, în comunicarea internă și externă.

Blogger OnScreen 7 posts

No other information about this user.

No Comments

There are no comments in this article, be the first to comment!

Leave a Reply

*

* Comments first need to be approved to show in this post.